Medalja artistike “Gherg Kastrioti a Skanderbegu – Mbret i Shcipërisë”, e gdhendur nga skulptori Heinrich Kautsch

13 Janar, 2018 - 7:17 pm

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Janar 2018

Në veprën me titull “L’Albania” të Vico Mantegazza, botuar në vitin 1912, në Romë, nga shtëpia botuese “Bontempelli e Invernizzi”, gjejmë në faqen n°17, një portret të Gjergj Kastriotit Skënderbeut, mundësuar nëpërmjet medaljes artistike të skulptorit Heinrich Kautsch.

Pavarësisht se viti i lindjes (1404) dhe i vdekjes (1467) së heroit tonë kombëtar janë të gabuar, Aurenc Bebja, në mirënjohje të punës së skulptorit Kautsch dhe me anë të blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, sjell këtë dokument për publikun shqiptar:

Të ngjajshme