800 mijë vizita në 100 ditshin e Manifesta 14

28 Tetor, 2022 - 3:02 pm

Një konferencë përmbyllëse e Manifesta 14 në Prishtinë që u hap para 100 ditëve dhe brenda kësaj periudhe ka shënuar 800 mijë vizita vlerësoi se brenda kësaj periudhe, Prishtina u shndërrua në një qendër të madhe kulturore në Evropë, shkruan KultPlus.

Kryetari i Komunës së Prishtinës Përparim Rama, zëvendësministrja e MKRS-së Daulina Osmani dhe Hedwig Fijen që ishte në krye të kësaj bienale për gjatë gjithë kësaj kohe, në këtë konferencë kanë vlerësuar se kjo bienale ka ndikuar që Prishtina të jetë në mediet më prestigjioze në botë, duke shpërfaqë një dimension tjetër të Kosovës, e jo sikurse ka ndodhë shpesh që janë prezantuar shkrime për makiato e për periudhën e pasluftës.

Në këtë konferencë u bë me dije se këto 800 mijë vizita që janë bërë në hapësira të mbyllura e në intervenime publike është ofruar art bashkëkohor, duke vënë fokusin në atë se Manifesta është një përvojë kolektive, dhe si e tillë ka ofruar emocion për shumë vizitorë./ KultPlus.com

Të ngjajshme