Albert Heta prezanton Shkollën Verore si Shkollë sot në Beograd

18 Qershor, 2018 - 2:30 pm

Albert Heta dhe Branimir Stojanović sot me fillim nga ora 19:00 në Remont – Asociacioni i Pavarur Artistik prezantojnë programin e Shkollës Verore si Shkollë, shkruan KultPlus.

Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë ka shpallur edicionin e katërt të Shkollës Verore si Shkollë dhe thirrjen e dytë për aplikim në Shkolla Verore si Shkollë 2018.

Përmes kësaj thirrje vetëm një numër i caktuar i bursave të pjesshme është i mundshëm. Afati i fundit për regjistrim në kurset e Shkollës Verore si Shkollë 2018: E hënë, 25 qershor, 2018. Rezultatet shpallen jo më vonë se më 28 qershor, 2018.

Në prezantim Albert Heta, drejtor i Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë dhe Branimir Stojanović do prezantojnë programin dhe bashkëbisedojnë më të pranishmit për kontekstin dhe zhvillimin e projektit, synimet dhe mundësitë e bashkëpunimit me programin dhe partnerët të projektit.

Programi i vitit 2018 do të përfshij seminare, punëtori, ligjërata, performanca, program filmi dhe ekspozita nga artistët, kuratorët, filozofët, arkitektët, shkrimtarët dhe dijetarët duke përfshi: Julieta Aranda, Zdenka Badovinac, Carolyn Christov-Bakargiev, Sezgin Boynik, Boris Buden, Mladen Dolar, Slavco Dimitrov, Linda Gusia, Jakup Ferri, Kate Foële, Lek Gjeloshi, Felix Gmelin, Laura J Kurgan, Thomas Keenan, Sami Khatib, Vjollca Krasniqi, Nita Luci, Meriton Maloku, Ari Benjamin Meyers ëith Sandhya Daemgen, Miran Mohar, Andrej Nikolaidis, Renaud Proch, Danilo Prnjat, Bernhard Rüdiger, Anri Sala, Jelena Vesić, Branimir Stojanović, Milica Tomić, Alenka Zupančič, Dardan Zhegrova.

Programi mbahet prej 16 korrikut deri me 2 gusht 2018.

Me Shkollën Verore si Shkollë, Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë ka krijuar një platformë të unike të bashkëpunimit rajonal dhe ndërkombëtar, të stacionuar në Prishtinë, si model përparimtar; duke zhvilluar një planprogram ndërdisiplinar, duke angazhuar profesionistë të zgjedhur për të përhapë dije dhe shkëmbyer ekpertizën e tyre në Prishtinë me studentë ndërkombëtarë dhe me publikun.

Fillimisht e inspiruar nga rasti i Kosovës, ku sistemi arsimor ishte strukturuar në mes të viteve të 70-ta të shekullit të kaluar, Shkolla Verore si Shkollë është e dizajnuar për të bashkuar dhe për të përhapur dijen dhe për të trajtuar sfidat e ditëve të sotme, duke zbatuar modele të reja dhe mundësi në arsimimin artistik dhe bashkëpunimin arsimor dhe artistik.

Pas suksesit të arritur gjatë këtyre viteve të kaluara, Shkolla Verore si Shkollë e ndërton agjendën e saj duke u bazuar në perspektiva dhe eksperienca të cilat në teori dhe praktikë reflektojnë dhe sfidojnë historitë aktuale në rajon dhe lidhjet me artin dhe shoqërinë edhe më gjerë.

Nëpërmjet situatave të cilat i ikin kufizimeve normale, Shkolla Verore si Shkollë synon të ndërlidhë dijen dhe praktikat artistike, kulturore, politike, institucionale dhe shoqërinë civile në mënyrë që të hulumtoj dhe pozicionoj këtë rajon në raport me koordinatat ndërkombëtare dhe globale.

Udhëheqësit e Shkollës Verore si Shkollë 2018 kanë përpiluar një program sfidues dhe inspirues prej 16 korrikut deri me 2 gusht 2018, duke kombinuar klasë të bazuara në teori dhe produksion./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme