Arkitekti Arata Isozaki shpallet fitues i çmimit Pritzker

5 Mars, 2019 - 11:20 pm

Arata Isozaki është shpallur fitues i çmimit prestigjioz për arkitekturë, “Pritzker”.

Isozaki merret me këtë profesion që nga 1960-tat , dhe është konsideruar vizionar i arkitekturës për qasjen e tij transkombëtare dhe patrembshëm futuriste ndaj dizajnit, shkruan Arch Daily.

100 ndërtesa janë krijuar falë punës së tij, dhe Isozaki njihet si arkitekt me ndikim tek bashkëkohësite vet.

Ai është arkitekti i 49-të gjithsej, dhe i teti nga Japonia që e pranon këtë çmim.

“…në kërkimin e tij për arkitekturë të kuptimtë, ai krijoi ndërtesa të cilësisë së madhe që edhe sot i sfidojnë kategorizimet, e reflektojnë evoluimin e tij konstant dhe janë gjithmonë të freskëta për nga qasja”, janë fjalët me të cilat juria ia ndanë çmimin atij.


Të fundit

Të ngjajshme