Artistët e Nju Jorkut i kthejnë kompensatat e Black Lives Matter në skulptura

26 Korrik, 2021 - 3:38 pm

Foto: Jeenah Moon, Reuters

Për artisten nga Nju Jorku Tanda Francis, protestat e Black Lives Matter gjatë verës së vitit 2020 ishin një ngjarje historike.

Për të nderuar ata që morën pjesë, Francis mori kompensatën e përdorur për të hipur në vitrinat e dyqaneve nëpër qytet dhe e shndërroi atë në një skulpturë të quajtur “RockIt Black”, transmeton KultPlus. “Të shndërrosh këtë kompensatë që ishte në rrugë gjatë kryengritjes aktuale të Black Lives Matter është… mahnitëse”, tha Francis për Reuters.

“Në punën time, unë në të vërtetë përdor ngjyrën e zezë dhe në të vërtetë përpiqem ta lartësoj atë, një lloj kontrasti nga mënyra se si është stigmatizuar në kulturën tonë.

“Francis ishte një nga pesë artistët e zgjedhur për të marrë pjesë në Projektin e Mbrojtjes së Plywood-it të organizuar nga studiot pa vlerë. “Qyteti i Nju Jorkut u mbulua me këtë kompensatë gjatë karantinës dhe e dini kulmin e protestave të Black Lives Matter, ”tha Neil Hamamoto, themeluesi i studiove të pavlefshme, ndërsa qëndronte pranë skulpturës “Be Heard ” nga Behin Ha Design Studio në Parkun Thomas Paine në Manhattan.

“Për mua, ishte e rëndësishme të ricikloja materialin për shkak të fuqisë dhe retorikës së tij.”Pesë skulpturat u shfaqën në të gjithë qytetin dhe do të qëndrojnë të ekspozuara deri më 1 nëntor./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme