Artistët që kanë krijuar shpirtin e qytetit të tyre

7 Korrik, 2021 - 11:57 am

Nga muralet qiellore deri te qeramikat e prera në çarje trotuari, të gjitha këto vepra arti do t’ju bëjnë të dëshironi të shëtitni rrugët e qytetit menjëherë.

Nëse doni të njihni një qytet, dilni në rrugë. Nga aroma e ushqimit të rrugës që kalon nëpër ajër e te bizneset lokale në të cilat shpërndahet gjithçka që nga erëzat deri tek suveniret, rrugët mund të thonë shumë për një qytet – dhe kështu nuk është çudi që ato janë gjithashtu subjekt i shumë veprave të shkëlqyera arti.

Nga New Delhi në Çikago, ne u kërkuam dhjetë artistëve të njohur të rrugës të zgjidhnin një vepër arti të tyre që përfaqëson më së miri shpirtin e qytetit të tyre të lindjes.

Rezultatet përfshinin një përzierje mediash dhe gjendjesh shpirtërore. Në Melburn, një mural i lartë qielli feston njerëzit që jetojnë në komplekset më të varfra të strehimit të qytetit. Në Mexico City, afishe të një artisti janë bërë sinonim me atë metropol të shtrirë. Dhe në Montreal dhe Sidnei, ne shohim memoriale prekëse për heronj si vendas dhe ndërkombëtarë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme