Artisti dhe poeti Duli Caja hap ekspozitë personale në Itali

11 Janar, 2024 - 2:00 pm

Është hapur një ekspozitë personale nga Duli Caja, artist, intelektual dhe poet me origjinë shqiptare në dispozicion deri më 5 shkurt në hapësirat e Muzeut Qytetar në Bari, shkruan albinfo.ch.

Ekspozita përbëhet nga mbi 20 punime, të punuara nga lloje të ndryshme pëlhurash, pëlhurash dhe materiale si butona, litarë, llastikë, të cilat dëshmojnë ushtrimin e plotë të misionit të një artisti, intensiv dhe të dhimbshëm: një rrobaqepës emigrant tregon historinë e tij dhe atë të atyre, si ai, që janë në një udhëtim dhe po humbet në vende shpesh armiqësore, duke e kthyer shprehjen “butonat bashkëngjitje” në një gjest artistik. Tapeti i realizuar në vitin 2014 me mostra pëlhure me ngjyra dhe rreth tetëmbëdhjetë mijë butona të qepura në pëlhurë, aq sa personat e pranishëm në anijen Vlora në gusht 1991, iu dhurua Bashkisë së Barit dhe tashmë është ekspozuar në dhomën e bordit të qytetit Pallat. Tash e tridhjetë vjet Duli Caja jeton dhe punon në Romë, në lagjen Prati, ku menaxhon një dyqan rrobaqepësie që njëkohësisht është studio artistike. Ky është një artist eklektik: një piktor, poet dhe shkrimtar që është sarkastik, ironik dhe njëkohësisht i ndjeshëm dhe i vuajtur. Stili i tij është i pagabueshëm, origjinal dhe unik, i një thjeshtësie çarmatosëse: pothuajse si në një lojë natyrale, prek humnerën e thellë të shpirtit të njeriut të kohës sonë.

Ekspozita e Duli Cajës tregon historinë e një rrugëtimi që i përket historisë së vendit dhe qytetit tonë, dhe veprat e tij lejojnë që dy kulturat të takohen dhe të përcjellin historinë jo si një e kaluar, por si një pikënisje. / KultPlus.com

Mund të jetë art në lidhje me: 8 persona

Të ngjajshme