Burim Myftiu do të shpalosë historinë e Kosovës dhe ekspozitën me fotografi në ShBA

12 Shtator, 2018 - 3:00 pm

Kultura në zhvillim e arteve si dhe prezenca amerikane dhe shumëkombëshe në Kosovë që nga përfundimi i luftës në vitin 1999, do të jenë fokus i një ekspozite fotografie dhe i një ligjërate këtë vjeshtë, shkruan KultPlus.

Ekspozita e artistit nga Kosova, Burim Myftiu, e titulluar “Trance”, do të shfaqet në galerinë e Dudley dhe Mary Marks Lea në Pavijonin e Arteve të Bukura “Virginia B. Gardner” nga data 24 shtator deri më 20 tetor. Një takim publik me artistin Myftiu është caktuar të mbahet më 3 tetor në pavijonin e arteve në Pfeiffer Lecture Hall, ku Myftiu do të shpalosë historinë e fotografive dhe çfarë përfaqësojnë ato.

Informacion shtesë mbi Kosovën do të ofrohet nga Myftiu dhe koloneli i ushtrisë amerikane Joel Hagy të martën, më 2 tetor në ora 19:00. në sallën e Lecture Malcolm të Frost Science Centre. Biseda e lirë dhe publike do të përfshijë këndveshtrimet e Hagy si ish-komandant i kampit Bondsteel, ndërsa kishte punësuar Myftiun si përkthyes të tij.

Sipas Myftiut, “Trance” ka të bëjë me ritualet sufiste, filozofinë e tyre dhe gjendjen shpirtërore. Sufi përfshin shkollat e mendimit unik të sufizmit, një degë mistike brenda Islamit. Është sugjeruar që mendimi sufist doli nga Lindja e Mesme në shekullin e 8-të. Filozofia e tyre, ashtu si në të gjitha traditat e tjera filozofike, ka disa nën-degë, duke përfshirë metafizikën dhe kozmologjinë.

Myftiu ka marrë çmime dhe njohje të shumta dhe puna e tij ekspozohet në institucionet ndërkombëtare. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme