Dhjetë pikturat më të famshme të të gjitha kohëve

25 Gusht, 2021 - 5:00 pm

KultPlus sjell dhjetë pikturat më të famshme, nga piktorët e mëdhenj botëror.

10. Whistler’s Mother, nga James McNeill Whistler
Piktura tregon nënën e artistit të ulur në një karrige

9. The Persistence Of Memory, nga Salvador Dali
Është pikturuar nga Dali në vitin 1931. Është njëra prej pikturave të tij më të famshme. Piktura thuhet se është e inspiruar nga teoria e relativitetit, pasiqë tregon orët që shkrihen.

8. The Night Watch, nga Rembrant
Është e pikturuar në vitin 1642. Flet për largimin e një qyteti të udhëhequr nga kapiteni i vet.
7. The Birth Of Venus, nga Sandro Boticcelli
Kjo pikturë përshkruan shfaqjen e perëndeshës së Venusit prej detit. Piktura i përket viteve të 1480-a
6. Guernica, nga Picasso
Kjo është një pikturë që tregon bombardimin e qytetit të Spanjës, Guernicas, gjatë luftës civile në Spanjë. Piktura I përket vitit 1937
5. The Girl With A Pearl Earring, nga Johannes Vermeer
Është pikturuar në vitin 1665, portretizon një vajzë me vathë perle. Kjo pikturë shpesh është quajtur edhe Mona Lisa holandeze
4. The Scream, nga Edvard Munch
Është pikturuar në vitin 1893. Shfaq një person të frikësuar duke bërtitur.
3. The Starry Night, nga Van Gogh
E pikturuar në vitin 1889, piktura shfaqë qytetin e Saint-Remy, nën diellin e tkurrur. Piktura u kompletua pas incidentit të artistit, incident ky në të cilin Van Gogh-u e preu veshin
2. The Last Supper, nga Leonardo Da Vinci
Piktura më e famshme e Leonardo Da Vincit, ndoshta edhe më e famshme se Mona Lisa. Piktura paraqet darkën e fundit të Jezu Krishtit dhe dishepujve të tij. Darkën në të cilën Jezusi deklaroi se dikush nga ata do ta tradhëtojë.
1. Mona Lisa, nga Leonardo Da Vinci
Da Vinci, diku mes viteve 1503 dhe 1506, krijoi pikturën më të famshme ne botë- Mona Lisa. Mendohet se Mona Lisa Gherardini ishte Lisa Del Giocondo, gruaja e tregtarit fiorentin Francisco del Giocondo

Të fundit

Të ngjajshme