Ekspozita grupore ‘Landscapes of Repair’ në Kinemanë Jusuf Gërvalla

5 Dhjetor, 2022 - 7:00 pm

Ekspozitë grupore dhe prezantim i katalogut me Argjire Krasniqi, Brixhita Deda, Dardan Zhegrova, Korab Krasniqi, Lulzim Hoti dhe Vildane Maliqi, vjen më 9 dhjetor duke filluar nga ora 19:00 në kinemanë Jusuf Gërvalla, përcjell KultPlus.

‘Landscapes of Repair’ është një projekt bashkëpunues për peizazhet post-traumatike në Kosovë dhe rajon. Që nga viti 2021, projekti ‘Landscapes of Repair’ ka themeluar një platformë bashkëpunuese për krijimin dhe ndërtimin e vendeve post-traumatike, disponueshmerinë dhe transformimin e hapësirave publike në Kosove dhe rajon. Në këtë janë përfshirë hulumtuesit, hisedarët nga shoqëria civile dhe artistët kosovarë dhe ndërkombëtar.

Ekspozita ‘Landscapes of Repair’ ekzaminon konceptet ekzistuese të krijimit të hapësirës dhe praktikave të memorializimit në Kosovë dhe Ballkan Perëndimor. Ekspozita na fton të shqyrtojmë hapësinoren si hapësirë diskurzive të traumave të së kaluarës në të tashmen.

Nga ky pikëvështrim ekspozita ‘Landscapes of Repair’ i përgjigjet pyetjeve në vijim: Si implikohen hapësirat pas konfliktit në procesin e praktikave të memorializimit dhe riparimit në Kosovë? Cili është ndikimi i dukshëm dhe i padukshëm i konfliktit dhe traumës në mjedisin e ndërtuar, arkitekturën dhe vendet publike? Si duket riparimi në peizazhin post-traumatik në Kosovë dhe Ballkan Perëndimor? Cilat janë mundësitë që lejon praktika kreative për të angazhuar këto vende në mënyrë kritike në të tashmen? / KultPlus.com

Të ngjajshme