Ekspozitë e veçantë kushtuar arbëreshëve

4 Mars, 2021 - 2:13 pm

Çdo muaj të ri Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ofron për gjithë qytetarët ekspozita të ndryshme, një mënyrë kjo për t’u njohur më tepër me historinë tonë.

Këtë muaj vëmendja shkon për një ekspozitë të veçantë kushtuar arbëreshëve. Këtu janë pasqyruar një sërë dokumentesh dhe fotografish, mes të cilave; letra Francesko Mauro, mbi themelimin e Komitetit Qendror Italo-Shqiptar, Napoli 1911; apeli i Komitetit Shqiptar në Milano, drejtuar presidentit të ShBA-ve lidhur me të drejtat e Shqipërisë e të shqiptarëve, maj 1920; Fragmente historike nga veprimtaria e Komitetit Qendror Politik shqiptar të Napolit, për pavarësinë e Shqipërisë, 1921; skica të grave arbëreshe me kostume kombëtare,1826-1829, e të tjera.

Dokumentet e vendosura në këtë ekspozitë janë një pjesë mjaft e rëndësishme e historisë sonë ndaj Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ju fton t’i shihni nga afër. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme