Fabrika e plastikës shndërrohet në muze të artit të rrugës

7 Dhjetor, 2021 - 11:31 pm

Një fabrikë funksionale e plastikës së laminuar ka marrë një rol dytësor në Shën Petersburg, duke u bërë kështu një muze dhe galeri e njohur e artit të rrugës.

Muret me tulla dhe kolonat gri shërbejnë për murale shumëngjyrëshe dhe dizajne industriale të mrekullueshme.

“Ne kemi një simbiozë. Kemi shkrirë dy botë së bashku: Fabrika nuk mbyllet. Para së gjithash, kjo është një fabrikë e vërtetë. Është e ndikuar nga muzeu. Megjithatë ky është një kolektiv që i forcon të dyja institucionet. Për mendimin tim ata mbështesin njëri-tjetrin “, thotë udhërrëfyeesja e Muzeut të Artit të Rrugës, Zoya Buksha.

Fabrika krenohet me koleksione të përkohshme dhe të përhershme arti duke përfshirë dhjetëra vepra nga artistë bashkëkohorë, duke tërhequr vendasit, krijuesit dhe turistë nga e gjithë bota.

“Doja të shihja diçka të jashtëzakonshme, jo vetëm katedrale dhe muze. Kërkova për vende të pazakonta në Shën Petersburg dhe interneti e rekomandoi këtë vend dhe vendosa të shkoj”, thotë Natalya Romacheva, vizitore nga Moska.

Ekspozitat e përhershme janë të vendosura brenda zonave të prodhimit të fabrikës.

Ndërsa, turnetë vërshojnë rregullisht terrenin, për punëtorët kjo bën për një ndryshim freskues të peizazhit./KultPlus.com

Të ngjajshme