Facebook e cenzuron pikturën e Jezusit me mbishkrimin LGBT

8 Shkurt, 2019 - 11:40 am

Rrjeti social Facebook e ka cenzuruar një fotografi të Jezusit.

Një pikturë e artistit Giusseppe Veneziano, e cila është e vendosur në Palazzo Ducale di Massa në Itali, e tregon Jezusin të veshur me të brendshme Dolce&Gabbana, me mbishkrimin LGBT – që qëndron për komunitetin gej, lezbik, transgjinor dhe biseksual.

Megjithatë Facebook e ka fshirë një postim ku është vendosur kjo pikturë. Një peticion online ka nisur të nënshkruhet që fotografia dhe piktura të largohen sepse janë ofendim ndaj sentimentit dhe besimit të miliona njerëzve në botë.

Alessandro Bardoni – President i Equal Opportunities Commission for the city of Carrare, e ka shpërndarë fotografinë, por Facebook ia cenzuroi dhe ia largoi nga faqja. / KultPlus.com

Të ngjajshme