Fotografitë më të bukura të natyrës të vitit 2021 në konkursin europian

2 Maj, 2021 - 4:30 pm

Si çdo vit, mbërrijnë fituesit e GDT konkursi Europian i Fotografive të Kafshëve të Egra të Vitit, i organizuar nga Shoqata Gjermane e Fotografëve të Natyrës (shkurtesa e së cilës është GDT), një nga më prestigjiozet në kontinent.

Pothuajse 400 fotografë të regjistruar në shoqatë morën pjesë në konkursin e këtij viti dhe dërguan 6,470 fotografi, që u kushtohen kafshëve dhe vendeve të egra.

Po ju sjellim një përzgjedhje të fotografive fituese nga konkursi gjerman i fotografisë së jetës së egër për vitin 2021./a2/ KultPlus.com

Kjo foto e një dallëndysheje e zakonshme (Hirundo rustica) është bërë nga Karsten Mosebach dhe Bernhard Volmer dy fotografë që jetojnë në Pyllin Teutoburg, Gjermani, dhe të cilët kanë ndarë të njëjtin pasion profesional, miqësi të fortë dhe dashuri për 20 vjet. Fotografimi i dallëndysheve gjatë fluturimit nuk është i lehtë: Mosebach dhe Volmer zgjodhën një ekspozim të gjatë, duke përdorurme shkathtësi blicin në mënyrë që të ngrinin lëvizjen e dallëndyshes vetëm në fund të ekspozimit.
Një foto e gjermanit Florian Smit, i cili doli në vendin e dytë në kategorinë e Zogjve.
Vendi i gjashtë në kategorinë Zogjtë për këtë imazh nga Sarah Boehm (Gjermani).
. Është fotografia fituese në kategorinë gjitarë. Fotografi gjerman Peter Lindel arriti të kapte një këlysh luani duke luajtur me mashkullin e tufës së tij.
Fotografi gjerman Lars von Ritter Zahony fotografoi këtë balenë (Balaenoptera physalus) në brigjet e Afrikës së Jugut. Kjo foto u rendit e dyta në kategorinë e gjitarëve.
Fotografi amerikan Celia Kujala thotë: “Kam kaluar një kohë të mrekullueshme vjeshtën e kaluar në Ishujt Coronado, afër San Diego, California. Kurrë nuk do ta harroj ditën kur pata privilegjin të kaloj kohë me këtë kafshë”. Që duket se është një luan deti. Fotografia u rendit e treta në kategorinë e gjitarëve.
Një nuselalë (Mustela erminea) që lufton me vaktin e saj, ndoshta një mi. Fotografija nga gjermani Ferry Bryhme doli e katërta në seksionin Gjitarët.
Kërcimi plastik i një peshku nga familja Gobiidae, i njohur zakonisht si kërcim balte, u përjetësua nga fotografi australian Scott Portelli. Një foto që i dha fotografit vendin e parë në kategorinë Kafshët e tjera.
Fotoja e një amfibi në vrapim doli e treta në kategorinë Kafshët e tjera.
Shkrepja nga gjermani Stefan Imig zuri vendin e parë në kategorinë Bimët dhe Kërpudhat.
Corinna Leonbacher nga Gjermania e bëri këtë fotografi gjatë një stuhie në Dolomites. Imazhi renditet i pari në kategorinë Peisazhe.
Fotoja e gjermanit Florian Smit u ndal në vendin e katërt në kategorinë e peizazhit.
Fotografia e gjermanes Sandra Bartocha zuri vendin e parë në kategorinë Studimi i Natyrës.
Corinna Leonbacher doli e para në kategorinë Speciale “Ne jemi një familje” kushtuar fotove më qesharake.
Robert Marc Lehmann na ofron një fotografi që duket qartë se është qesharake (doli e dyta në kategorinë Speciale). Këta këlyshë të orangutanit Bornean (Pongo pygmaeus) janë në fakt jetimë dhe janë shpëtuar nga disa vullnetarë të OJQ-së International Animal Rescue e cila në Borneo promovon iniciativa të ndryshme për të mbrojtur këtë specie të rrezikuar.
Kurioziteti i një kanguri të vogël në portretin e Karsten Mosebach. Imazhi u rendit i shtati në kategorinë Speciale.
Fotoja nga Radomir Jakubowski (Gjermani) jo vetëm që është shumë e bukur, por ka edhe një vlerë shkencore. Ai portretizon një rast të leucizmit në një grup të dhjamë të rinj (Carpa Ibex). Leucizmi është një defekt gjenetik i ngjashëm me albinizmin. Por ndërsa kafshët albino kanë një mungesë totale të pigmentimit, ata me leucizëm mund të kenë disa inde të pigmentuara.
. Imazhi i Dominik Janoschka doli i treti në kategorinë Speciale.

Të fundit

Të ngjajshme