Galeria Qahili hapë vitin 2018-të me ekspozitën “AURA”

7 Maj, 2018 - 1:00 pm

Më 9 maj Galeria Qahili, e hapë programin e saj për vitin 2018-të, me ekspozitën “AURA” nga Nexhmi Bardhi, shkruan KultPlus.

Kjo ekspozitë është e krijuar nga koleksioni i madh etnografik i Bardhit. Përndryshe me këtë ekspozitë shënohen edhe plot 5 vite të themelimit të Galerisë Qahili, duke hyrë në vitin e 6-të.

“Bestytëni! Estetikë e ngjyra që i japin jetë detajeve. Detaje që përcjellin e ritransmetojnë kulturën e traditat e një vendi. Janë këto elemente që i përmban koleksioni i Bardhit. Koleksion i titulluar Aura që mbërthen ideologjinë e Benjamin. Koleksion që përmban në vete një identitet, autoritet si dhe i përket një periudhe kohore. Një numër i madh i elementeve etnografike prezantojnë periudha të ndryshme të trevave të Kosovës. Detaje që e bëjnë një kulturë të zhvillohet.
Një nismë!
Një moment!
Një dëshirë!
Një kujtim!
Një jetë!
Një popull!
Një kulturë!”, një pjesë e konceptit të ekspozitës “Aura”.

Ekspozita, hapet më 9 maj me fillim nga ora 19:00 në Galerinë Qahili./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme