Galeria Swann shënon 50-vjetorin e krenarisë me ekspozitën “Gay Liberation” në New York

19 Qershor, 2019 - 11:30 am

Galleria njujorkeze Swann i ka kushtuar një ekspozitë nudiste 50-vjetorit të krenarisë, transmeton KultPlus. “Trupi, seksualiteti dhe dëshirat tona, nuk janë dicka për të cilat duhet të turpërohemi” ka thënë koleksionuesi i këtyre veprave të artit të bëra nga artistë në vitet e 80-a,David Hockeny, shkruan The Gardian.

Vizitorët e galerisë kanë treguar që këto foto dhe piktura janë ikona të komunitetit LGBT dhe kanë luajtur rol shumë të rëndësishëm në vetëdijesimin e njerëzve duke i ndihmuar njëhohësisht edhe lëvizjes për të drejta të njeriut.

Pjesë e kësaj ekspozite janë bërë letrat, shënimet dhe shprehjet që pjesëtarë të komunitet LGBT i kanë shkëmbyer mes vete. Të gjithë pikturat janë autentike dhe do të jenë edhe në ankand për gjatë gjithë muajit qershor./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme