GKK publikon programin e ekspozitave për vitin 2019

12 Dhjetor, 2018 - 2:42 pm

Në mbledhjen e Këshillit Drejtues të Galerisë Kombëtare të Kosovës të mbajtur me datën 07 dhe 11 dhjetor 2018 u vendos për ekspozitat të cilat do të prezantohen brenda kornizës programore për vitin 2019.

Ekspozitat grupore tani më tradicionale të GKK në vitin 2019 do të jenë:
– Edicioni XVI-të i ekspozitës ndërkombëtare “Gjon Milili;
– Artistët e Rinj– edicioni III-të.

Lista e përzgjedhur/miratuar nga Këshilli Drejtues i GKK të ekspozitave të mediumeve të ndryshme që konkurruan dhe u propozuan janë si në vijim:
– Muslim Mulliqi-vizatime, kurator Visar Mulliqi
– Projekt kuratorial Ardian Isufi &Elton Koritari, Bashkëpunim me Shqipërinë,
– Majlinda Kelmendi, individuale
– Gjelosh Gjokaj, bashkëpunim me Muzeun e Malit të Zi, kuratore Selma Gjekovic,
– Projekt kuratorial Filloart,
– Arian Berisha, kurator James Walmsley
– IRWIN
– Koleksioni i artistëve francez, nga Muzeu i Arteve Bashkëkohore të Shkupit
– Ekspozitë me rastin e 40-Vjerori i themelimit të GKK
– Shkëmbim i ekspozitave me Galerinë Kombëtare të Shkupit
– Shkëmbim i ekspozitave Bashkëpunimi me Bosnje dhe Hercegovinë
– Perceptions :”Burrneshat” , British Council, kuratore Arta Agani

Në kuadër të Programit për vitin 2019 do të ketë edhe programe të ndryshme si:
– Programi i Edukimit
– Programi i Ligjëratës dhe Debatit, Bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës.
– Programi i Hulumtimit. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme