GKK shpallë emrat e 19 artistëve për ekspozitën ndërkombëtare “Gjon Mili”

21 Shtator, 2017 - 12:46 pm

Galeria Kombëtare e Kosovës shpalli sot emrat e artistëve pjesëmarrës të edicionit të pesëmbëdhjetë të Ekspozitës Ndërkombëtare të Fotografisë, Çmimit “Gjon Mili”, shkruan KultPlus.

Ekspozita“Gjon Mili” do të hapet më 13 tetor dhe do të qëndrojë e hapur deri më 13 nëntor 2017.
Juria profesionale do të përzgjedhë fituesin, të cilit do t’i ndahet shuma prej 1000 Euro.

E organizuar nga Galeria Kombëtare e Kosovës ,“Gjon Mili” është ekspozita më e rëndësishme për fotografi bashkëkohore në Kosovë.

Kuratori ALFREDO CRAMEROTTI përzgjodhi 19 artistë vendor dhe ndërkombëtar të ekspozojnë veprat e tyre në kuadër të konceptit kuratorial “Hiperimazhi! Imazhet Brenda dhe jashtë ekraneve tona”:

§ Have it
§ Margo Wolwiec
§ Anne De Vries
§ Erica Scourti
§ Clare Strand
§ Jeff Guess
§ Eliza Hoxha
§ Alice Pedroletti
§ Christopher Meerdo
§ Oskar Schmidt
§ Brilant Pireva
§ Kushtrim Asllani
§ Jordan Tate
§ Dardan Zhegrova
§ Sadi Suhodolli (TADI)
§ Thomson&Craighead
§ Eva&Franco Mattes
§ Thomas Galler
§ Claudia Sola

Të gjithë Artistët pjesëmarrës në Ekspozitën e çmimit Gjon Mili kanë interesim të përqëndruar në përdorimin e teknologjisë së re ose reimazhimin e përdorimit të të vjetrës, në mënyrë që të arrihet qasja interdisciplinare dhe sociale ndaj fotografisë dhe krijimin bashkëkohor të imazhit. Duke hulumtuar ndikimin e fjalorëve vizual teknologjik, kulturor, shkencor dhe politik në shoqëri dhe mënyrën se si këto “sisteme estetike” luajnë një rol në formimin e perceptimit tonë të botës, përzgjedhja tenton që të testojë kufinjtë e fotografisë që e kemi njohur, duke krijuar një manifest të sjelljes sonë të një lloj “hiperimazhi” përmes imazheve. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme