GKK sjellë punëtorinë me An Paenhuysen “Gratë në Art në Gjermani”

12 Dhjetor, 2017 - 4:00 pm

Në Galerinë Kombëtare të Kosovës, mbahet punëtoria me An Paenhuysen “Gratë në Art në Gjermani”, shkruan KultPlus. Kjo punëtori i paraprin ekspozitës së artistes së famshme Gjermane Rosemarie Trockel në GKK.

Zonja Paenhuysen është kuratore e pavarur, teoriciene dhe mësimdhënëse e artit që jeton në Berlin. Ajo ligjëron për kulturën dhe teorinë e artit në Qendrën Node për studime kuratoriale. Krahas me kursin e saj Format Kreative të Shkrimit për Art, ajo publikoi një seri librash elektronikë, prej të cilëve i fundit ishte mbi rrëfimin në shkrimet për art. Në Muzeun për Art Bashkëkohor Hamburger Bahnhof, ajo udhëhoqi vizitat- ku artisti i preferuar i saj ne koleksion është Andy Warhol.

Në Hamburger Bahnhof filloi edhe karriera e saj kuratoriale, më 2009, duke bashkëkuruar ekspozitën e Paul Pfeifferit, ndërsa në 2010, së bashku me Wolfgang Mullerin, kuroi ekspozitën Pause. Valeska Gert: Bewegte Fragmente. Së fundmi ka kuruar ekspozitën Up and Down në – Qendrën për Art Bashkëkohor në Berlin, KINDL. Ajo studio historinë e kulturës në Universitetin e Leuvenit në Belgjikë, ku mori titullin PhD që u materializua në publikim të librit në gjuhën holandeze, mbi kritikën kulturore të avant-gardës Belge në vitet e 1920’ta. Ajo vazhdoi studimet postdoktorale në me hulumtimin e fotografisë urbane të Berlinit në vitet e 1920ta në UC Berkeley, Universitetin Columbia në New York, dhe Universitetin Humbold në Berlin, para se të kyçej në botën e artit bashkëkohor.

Punëtoria mbahet më 18 dhjetor me fillim nga ora 16:00 në Galerinë Kombëtare të Kosovës. Për regjistrim për pjesëmarrje, kontaktoni GKK.
Për më shumë informata: http://www.anpaenhuysen.de/ / KultPlus.com

Të ngjajshme