Hana Arapi sfidon barazinë gjinore përmes dizajnit grafik

18 Prill, 2019 - 1:53 pm

Artistja e re Hana Arapi, në hapësirën ekspozuese “Hani i 2 Robertëve” në Prishtinë, prezantoi mbrëmë ekspozitën e saj të dytë personale me një përmbledhje punimesh të realizuara gjatë pesë viteve të studimeve në Fakultetin e Arteve, shkruan KultPlus.

Kjo ekspozitë e titulluar “Në Progres”, prezantoi një varg punimesh të cilat Arapi i ka realizuar gjatë studimeve nga lëndët të cilat ligjërohen në Fakultetin e Arteve. Punimet janë të  realizuara në lëndën “Komunikim me vizualin”, “Ilustrimit” dhe lëndën “Mediat Digjitale”.

E kuratorja e kësaj ekspozite, njëherësh edhe profesoresha e Hanës, Lyra Zajmi, tha që është shumë krenare që një studente e saj po prezanton ekspozitë personale pasi që ekspozita të dizajnit grafik, sipas saj janë të vështira të realizohen.

“Jam shumë e kënaqur sepse është krenari e madhe për një profesor që një student i tij të hapë ekspozitë personale, sepse njëkohësisht është edhe sukses i profesorit. Është e vështirë pak të organizosh një ekspozitë të dizajnit grafik, nuk është njëjtë si piktura e skulptura,  më të vërtet mund të them se jam shumë krenare sonte”, u shpreh Zajmi për KultPlus.

Po ashtu Lyra u bëri thirrje studentëve dhe artistëve të tjerë që të merren me punime të dizajnëve grafike dhe të hapen më shpesh ekspozita të tilla.

Punimet të cilat u prezantuan mbrëmë janë punime të identitetit vizuel, animacionit e po ashtu edhe punime nga fusha e turizmit të cilat janë postere turistike.

Po ashtu edhe  profesori i Hanës, Muhamet Ahmeti, pati fjalë të mira për artisten e re, për të cilën tha që është një studente e shkëlqyer dhe se nga ajo pritet që të jetë një dizenjatore e njohur që do të realizoj punime dhe vepra artistike të cilat do të shërbejnë për të gjithë.

Ndërsa vetë artistja Hana Arapi, tha që gjitha këto punime janë eksperienca e saj që ka mësuar gjatë pesë viteve të studimeve dhe se në punimet e saj ajo mundohet të sfidoj barazinë gjinore.

“Ekspozita është një përmbledhje e punimeve që i kam realizuar gjatë studimeve në Fakultetin e Artëve, këtu janë disa punime personale dhe punime komerciale, krejt këto e përmbledhin një eksperiencë timen që kam mësuar brenda këtyre pesë viteve. Në punimet e mija mundohem të sfidoj barazinë gjinore, për shembull karakteri që është realizuar për fotosintezën është një djalë që i ka flokët e gjelbërt e një bluzë rozë, që do të thotë se ngjyra që veshë nuk definon gjininë e tij”, tha Hana për KultPlus.

E kjo artiste e re, premtoj që shumë shpejt për adhuruesit e veprave të saj do të vij me një ekspozitë të re e cila do të përmbaj një cikël të veçantë veprash. Hana Arapi është duke i vazhduar studimet Master në Fakultetin e Arteve në Departamentin e Dizajnit./ Gzim Mujaj / KultPlus.com

Të ngjajshme