Kostumet e grave arbëreshe në fotografinë e Francesco Marchiano në 1913-tën

10 Shkurt, 2021 - 9:24 pm

Kostumet e grave arbëreshe janë një pasuri kulturore e tyre dhe me një histori të pasur në ruajtjen e trashëgimisë kulturore arëreshe.

Në këtë foto të studiuesit arbëresh Francesco Marchiano, shfaqen tre lloje të kostumeve të grave arbëreshe, të publikuar në revistat e vitit 1913.

Fotografët e njohur Antonio Scura e Oreste Mosciaro, kanë dokumentuar me celuloidin e tyre, në bardh e zi: kostumin festiv të gruas në Horën e Arbëreshëve, kostumin gjysëmfestiv të gruas në Vacarizzo Albanese dhe kostumin festiv të gruas në San Benedetto Ullano./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme