Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit shtetëror të Maqedonisë “Nëna Tereza”

9 Gusht, 2018 - 3:31 pm

Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, janë fituesit e çmimit shtetëror të Maqedonisë “Nëna Tereza”, për vitin 2018, shkruan KultPlus.

Zdravkin humaniste dhe Kaleshi piktor janë nderuar me këtë çmim me vendimin e miratuar nga këshilli për ndarjen e çmimit nën kryesimin e akademikut Alajdin Abazi.

Ky çmim jepet për të arriturat e rëndësishme në interes të shtetit në sferën e humanitetit dhe solidaritetit njerëzor dhe nxitje, avancimn të mirëkuptimit të ndërsjellë dhe zhvillim të bashkëpunimit mes popujve dhe mes pjesëtarëve të bashkësive të ndryshyme, kulturave dhe besimeve.
Ky çmim di të ndahet në Kuvendin e Maqedonisë, më 26 gusht, në ditën kur edhe ka lindë Nëna Terezë./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme