Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi sot marrin çmimin “Nënë Tereza”

26 Gusht, 2018 - 2:58 pm

Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, janë fituesit e çmimit shtetëror të Maqedonisë “Nënë Tereza”, për vitin 2018, shkruan KultPlus.

Çmimi ndahet sot pikërisht në ditëlindjen e Nënë Terezës.

Zdravkin humaniste dhe Kaleshi piktor janë nderuar me këtë çmim me vendimin e miratuar nga këshilli për ndarjen e çmimit nën kryesimin e akademikut Alajdin Abazi.

Ky çmim jepet për të arriturat e rëndësishme në interes të shtetit në sferën e humanitetit dhe solidaritetit njerëzor dhe nxitje, avancimin të mirëkuptimit të ndërsjellë dhe zhvillim të bashkëpunimit mes popujve dhe mes pjesëtarëve të bashkësive të ndryshme, kulturave dhe besimeve./ KultPlus.com

Të ngjajshme