Majlinda Kelmendi do të prezantohet me ekspozitë personale në Romë të Italisë

7 Janar, 2019 - 5:00 pm

Javën që vjen, Muzeu Laboratori i Artit Bashkëkohor në Universitetin Sapieza Romë do të hapë ekspozitën personale të Majlinda Kelmendit, artiste e njohur e artit e cila është e vlerësuar ndërkombëtarisht, shkruan KultPlus.

“COESTISTENZA” titullohet ekspozita, e cila përfshin punën e dy viteve të fundit të artistes Kelmendi.

Majlinda Kelmendi ka ekspozuar punën e saj në vende të te ndryshme  ndërkombëtare si Italia, Austria, Gjermania, Hungaria, Portugalia, Belgjika, Spanja, Polonia, Texas / SHBA, Republika Çeke, Bullgaria, Mali i Zi, duke marrë çmime të rëndësishme dhe mirënjohje.

 Ne ceremoni hapëse të ekspozitës do jenë  prezent   Presidenti  Fondacionit Sapienza Romë  Antonello Folco Biagini dhe Drejtori i MLAC Claudio Zambianchi.

Ekspozita do të hapet më 16 janar dhe do të qëndrojë e hapur për publikun deri më 31 janar 2019 në Muzeun Laboratori i Artit Bashkëkohor në Universitetin Sapieza në Romë.

Kjo ngjarje është ne patronazh  te Ambasadës  së Kosovës në Itali,  Fondacionin Sapienza Rome dhe Universiteti Sapienza të Romës.

Majlinda Kelmendi (e lindur më 4 tetor 1966 në Tiranë, Shqipëri) është gjithashtu themeluese e Galerisë ExpoArt40 dhe Drejtor artistik nga viti 2008 e këtej në – Projektin Multimedial International Net-Rrjet prej 2008 -2018 për 10 edicione, me artistë vendorë dhe ndërkombëtarë.

Ajo është kuratore e projekteve të tjera në rajon dhe më gjerë. Studimet Universitare: Akademia e Arteve të Bukura, Tiranë, Shqipëri nga 1986 deri në vitin 1990. studime pasuniversitare: Magjistre e Arteve –Fakulteti  Arteve të Bukura në Prishtinë prej vitit 1999 deri në vitin 2000. Aktualisht: Profesor në Universitetin e Prishtinës – Fakultetin e Arteve të Bukura (nga viti 2000), Departamentin e Artit Konceptual dhe mediave të reja./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme