Meriton Maloku, fitues i çmimit “Artistët e së nesërmes 2017”

4 Dhjetor, 2017 - 8:57 pm

Meriton Maloku është shpallur sonte fitues i çmimit “Artistët e së nesërmes 2017” gjatë ceremonisë që është mbajtur sonte ne në Klubin e Boksit në kryeqytet, shkruan KultPlus.

Ky çmimi është vendim i jurisë së përbërë nga: Charles Esche, drejtori i Van Abbemuseum, Eindhoven, Erëmirë Krasniqi, studiuese dhe drejtoreshë e Oral History Kosovo, Nataša Petrešin-Bachelez, kritike e artit dhe kuratore e pavarur, Adrian Deva, artist dhe edukator arti dhe Renaud Proch, drejtor Ekzekutiv i Independent Curators International.
Çmimi Artistët e së Nesërmes është pjesë e programit që ndan çmimin për artistët e rinj në fushën e arteve vizuele – YVAA (Young Visual Artists Awards) – pjesë e dhjetë çmimeve të ngjajshme të organizuara në Evropën Qendrore dhe atë Lindore me qëllim të mbështetjes së shfaqjes dhe zhvillimit të artit bashëkohor dhe shoqërisë civile.
Ky çmim i rëndësishëm i pavarur organizohet nga Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë në bashkëpunim me Residency Unlimited (RU) në Nju Jork dhe mbështetet nga The Trust for Mutual Understanding në Nju Jork, Raiffeisen Bank Kosovë dhe Ambasada e SHBA-sw në Kosovë
/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme