Mural prej 500 metrave në San Francisko

17 Korrik, 2017 - 2:44 pm

Festivali është një mënyrë për të siguruar që artistët e rinj të komunitetit të vazhdojnë trashëgiminë fuqizuese të kthimit të historive dhe veçanërisht të njerëzve me ngjyra, në art, përcjellë KultPlus.

Festivali Vjetor i Arteve Rinore Urbane Precita Eyes i cili mbahet në Parkun Precita të San Franciskos, ka pasur gjithmonë prani të madhe të komunitetit, përcjellë KultPlus. Edicioni i radhës do të mbahet më 22 korrik dhe do të ketë 500 metra sipërfaqe për të gjithë për të pikturuar. Do të ketë edhe organizata rinore të komunitetit që mësojnë të rinjtë se si të bashkëpunojnë dhe të krijojnë një murale. Edhe fëmijët e vegjël do të përfshihen në këtë mural, pasi do të ketë një pikturë me kapele dhe një pikturë me fytyrë.

Festivali në vitet e fundit ka tërhequr deri në 300 artistë, kurse ky vit shënon përvjetorin e 21-të të festivalit, ndërsa Precy Eyes do të festojë 40 vjet në Misionin me një gala mbrëmje më 30 shtator. Organizata 40-vjeçare i ka lejuar njerëzit të kontribuojnë në atë se si duken komunitetet e tyre dhe se si ato janë portretizuar – muralet e saj zbukurojnë dhe ruajnë kujtimet dhe përvojat e njerëzve që i pikturojnë ato.

Festivali është një mënyrë për të siguruar që artistët e rinj të komunitetit të vazhdojnë trashëgiminë fuqizuese të kthimit të historive dhe veçanërisht të njerëzve me ngjyra, në art. Piktura në festival jep një përvojë të mirë për të rinjtë, tha Ezoe, sepse u jep atyre një prizë për të shprehur dhe përfaqësuar veten. “Ne kemi shumë rezultate të mira, shumë lulëzim”, tha ajo. Festivali i të rinjve është një hapësirë për artistët e rinj për të reflektuar mbi përvojat e tyre, për të gjetur frymëzim dhe për t’u shprehur në një mjedis argëtues dhe mbështetës./KultPlus.com

Të ngjajshme