Muzeu “Gjon Mili”, një destinacion i ri në Korçë

26 Dhjetor, 2018 - 5:30 pm

Një tjetër vepër e rëndësishme me jehonë ndërkombëtare është shtuar në qytetin e Korçës.

Muzeu i “Gjon Mili”, që i kushtohet figurës së fotografit korçar që ka prekur kopertinat e revistave botërore me teknikën e tij unike të fotografimit me dritë, i ka shtuar qytetarëve korçar një atraksion të ri kulturor.

Ministria e Kulturës, Mirela Kumbaro shprehet se ”nuk mund të mbyllej viti ynë i pestë në Kulturë pa muzeun e ri të pestë”.

”Një bashkëpunim i shkëlqyer i Ministrisë së Kulturës me bashkinë Korçë dhe me mbështetjen e fuqishme të kompanisë TAP në Shqipëri, hapi një destinacion të ri në Kulturën bashkëkohore por edhe në ruajtjen e vlerave të artistëve shqiptarë që krijojnë trashëgiminë e cila shkon përtej kufijve”, thekson Kumbaro.

”Arti i fotografisë, vjen kësaj radhe përmes mendjes e talentit të jashtëzakonshëm të Gjon Milit në një ndërtesë të Korcës që është art më vete e që njihet si “vila rumune” dhe që sot del në dritë plotësisht e restauruar falë këtij investimi. Nëse keni qenë në Korçë për Korçën dhe korçarët tani duhet të riktheheni për Muzeun e ri “Gjon Mili” kuruar mrekullisht nga  Yllka Gjollesha”, shprehet ministrja Kumbaro, shkruan ata.

Në Muzeun e rikonstruktuar janë ekspozuar 240 fotografi të mjeshtrit botëror të fotografisë me origjinë shqiptare Gjon Mili, thënie të tij apo të njerëzve të tjerë, që janë shprehur për të, ekspozitore me elemente nga jeta e tij, apo e kohës që jetoi./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme