Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë mirëpriti punimet e 36-të artistëve nga Turqia

30 Qershor, 2018 - 4:30 pm

Në Tiranë në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar të Shqipërisë është hapur ekspozita me veprat e 36-të artistëve nga Turqia.

Në ekspozitë përveç piktorëve me punimet e tyre ishin të pranishëm edhe dy skulptorë, një artist me punim në qeramikë si dhe një artist me punime në miniaturë.

Ekspozitën e vizitoi edhe ambasadori i Turqisë në Shqipëri, Murat Ahmet Yörük, ndërsa kuratori i ekspozitës, Kani Kaya, ka theksuar se e ka pasur ëndërr të hapë një ekspozitë në Muzeun Historik Kombëtar.

“Ne kemi një lidhje shumëvjeçare si popull dhe kjo ishte një nga arsyet që të zhvillonim një aktivitet të tillë në Shqipëri. Kemi 43 vepra arti të ekspozuara këtu nga 36 artistë të ndryshëm nga Turqia, të cilët përfaqësojnë artin modern turk. Të ekspozuara kemi piktura, skulptura, punime në qeramikë dhe në miniaturë”, tregoi ai.

Sipas kuratorit, Kaya ekspozita të tilla janë hapur edhe në Kosovë dhe Maqedoni dhe synimi është që aktivitete të tilla të zhvillohen çdo vit në Shqipëri.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri më datë 7 korrik për artdashësit e kryeqytetit, shkruan voal.ch. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme