Në Francë, një muze me piktura të panjohura nga Pablo Picasso

14 Shkurt, 2018 - 7:06 pm

Ende ka piktura nga Picasso të cilat nuk janë parë e publikuar asnjëherë.

Një muze që planifikohet të hapet në vitin 2021 do të nxjerrë në pah punët e tilla nga Picasso.


Las Meninas – PICASSO

The Musée Jacqueline et Pablo Picas është muzeu që pritet të hapet në Francë dhe ku do të ekspozohen punët që i ka trashëguar një familjare e piktorit, vajza e gruas së dytë të piktorit – Jacqueline Roque.
Koleksioni përfshin rreth 1000 piktura dhe 1000 punë të tjera të mediumeve të ndryshme artistike.

Muzeu do të përmbajë një sallë dhe rreth 10 mijë metra katrorë për ekspozitën e përhershme.

Janie Cohen, ekspert i punëve të Picasso dhe drejtor i Fleming Museum of Art në Universitetin e Vermontit, thotë se kjo hapësirë do të ndihmojë shumë në figurën e Picasso, shkruan KultPlus.
“Një pjesë e punëve nuk janë parë kurrë. Këto janë punime artistike që kanë mbetur besnike në jetën e piktorit” thotë Cohen.


PICASSO, Les demoiselles d’Avignon

Muzeu do të hapet në College des Precheursin në Aix-en-Provence në Francë. Muze që i kushtohen punës së Picasso janë edhe në Paris, Barcelonë e Malaga.

Picasso ishte piktor spanjoll, një legjendë e pikturës. Ai gjatë jetës ka pikturuar mbi 15 mijë piktura. Pikturat e tij më të njohura janë Guernica e vitit 1937 si dhe Les Demoiselles d’Avignon e vitit 1907. / KultPlus.com

Të ngjajshme