Në Prizren mbahet edicioni i 18-të i Festivalit të Stripit dhe Karikaturës

6 Tetor, 2021 - 8:27 pm

Përgjatë 4 ditëve Prizreni do të jetë nikoqir i Festivalit të 18 Ndërkombëtar të stripit dhe karikaturës që organizohet nga ana e Shoqatës të strip artistëve Kosovar “ Xhennetcomics”, një festival më i njohur për Prizrenin e më gjerë.

Në këtë edicion do të ketë ekspozitë , debat dhe punëtori nga artistët Damir Novak-Kroaci , Kresimir Kvestek-Kroaci, Necmi Yalcin –Turqi , Cengiz Ustun –Turqi dhe artistët vendor. Atë që këtë festival e bën më të veqantë është aritja e suksesit në përkrahjen e artistëve botëror dhe vendorë. Përkundër vështërsive dhe blokadave në luftë me Covid-19 festivali këtë vitë theu rekordin e aplikuesve që dërguan punimet e tyre nga 1021 artisë nga 47 vend botëror me më shumë se 9.000 punime të stripit dhe karikaturës.

Tema e këtij edicioni ështe “ Jeta pas Covid -19,Karantine dhe Divorci” një temë e qëlluar për kohën në të cilën gjindemi. Duke falënderuar artistët botëror punimet e dërguar janë të përshtatshëm për temen dhe fituesët e këtij edicioni janë , Vendin e parë morri artisti Damir Novak nga Kroacia, Vendin e dytë artisti Marijan Avramesku nga Romania,vendin e tretë artisti Saeed Sadeghi nga Irani dhe cmimin special artisti Oguz Gurel nga Turqia.

Në këtë edicion do të jetë edhe prezantimi i stripit të numrit të dytë të stripit Italian “Zagori” dhe kremtimin e 60 vjetorit të botimit të këtij heroi të stripit.Përposë prezantimit të stripit “Zagor” do të jenë të prezantuara edhe botimet e katallogjeve dhe broshurave të artistëve pjesëmarrës.

Si në hapjen dhe ditëve në vijim organizatorët janë duke marrë të gjitha masat mbrojtëse kundër virusit Covid-19 dhe të realizojmë këtë festival duke mos humbur vitin tradicional.

Ky festival mundësohet nga ana e Ministrisë së Kulturës,Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prizrenit, Departamenti i Kulturës, PDH,Poloni dhe Kosovë,Strip Arti, Comics Land in Kosovo, dhe sponzor medial Ndërkombëtar Indiatoons nga India.

Me shprese që vitin e ardhshëm, përsëri të jemi së bashku dhe të jemi në një vitë pa pa pandemi. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme