Në vitin 2002, Kosova kishte organizuar ekspozitë për nder të Kofi Annan

18 Gusht, 2018 - 11:17 pm

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Kofi Annani, në vitin 2002 ka vizituar Kosovës. Në mes të vizitave që ai ka bërë dhe takimeve që ka realizuar, ai kishte ndarë kohë edhe për të vizituar Galerinë Kombëtare të Kosovës.

Më poshtë mund të pamje nga ekspozita e organizuar për nder të vizitës së Sekretarit të përgjithshëm të OKB-së. Pikërisht në Galeri ai pati mbajtur fjalimin kryesor në kuadër të vizitës së tij.

Galeria Kombëtare e Kosovës u themelua në vitin 1979 si institucion kulturor për prezantimin e artit pamor dhe ruajtjen e mbledhjen e veprave më me vlerë.

Për këto 30 vjet të veprimtarisë ky institucion ka organizuar afro 500 ekspozita në vend dhe në botën e jashtme, të cilat janë përcjell me shumë botime, dhe blerjen e afro 1000 punimeve artistike nga të cilat është formu një fond i pasur i Galerisë.

Vetëm pas luftës së fundit janë organizuar mbi 200 ekspozita kolektive e individuale, kombëtare e ndërkombëtare, ku kanë ekspozuar mijëra e mijëra artistë. Veprat e tyre u vizituan dhe u shijuan nga mijëra artdashës, nga më shumë se 200 delegacione ndërkombëtare, nga personalitete të njohura të jetës politike dhe kulturore, duke filluar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Kofi Annani e deri te shkrimtari ynë i madh Ismail Kadare./
KultPlus.com

Të ngjajshme