“NET/RRJET”, sjellë edicionin e dhjetë me 13 artistë

30 Nëntor, 2017 - 9:47 am

Nesër më 1 dhjetor në Galerinë e Fakultetit të Arteve në UP, hapet edicioni i dhjetë i ekspozitës “NET/RRJET”, kuruar nga artistja Majlinda Kelmendi, shkruan KultPlus.

Kjo ekspozitë, mbledh rreth vetës gjithsej trembëdhjetë artist që janë: Agim Sulaj, Katerina Belkina, Irina Gabiani, Albana Ejupi, Erza Gjonbalaj, Kaltrina Vrajolli, Dean Tafaj, Bes Hoxha, Roland Kabashi,Frederik Berisha, Berna Blakqori, Naim Geci, Abetare Syla.

“Të lutem vërtetoje që s’je robot!”, titullohet ekspozita.

“Rritja e makinerive dhe inteligjenca artificiale është bërë kërcënim për botën në gjithë aspektet e saj. I njëjti skenar pasqyrohet dhe ne botën reale me sferat të cilat janë përgjegjëse për mirëqenien e njeriut por qe ne fakt dëmtojnë komunikimin dhe realizojnë veç funksionimin. Vërtetoje që s’je robot është vërtetimi që i përket një njeriu që premton shumë në botën online si një problem i madh për tu përmbushur në realitet. Përfshi këtu të gjithë aspektet e jetës, fekondimin artificial, mënyrën e sjelljes, komunikimin, mendimet kolektive pa identitet personal. Iluzioni dhe realiteti në deformimin ekstrem. Origjinale apo jo, ne boten e artit !?”, tregon koncepti i ekspozitës.

Ekspozita hapet më 1 dhjetor me fillim nga ora 19:00 në Galerinë e Fakultetit të Arteve në Prishtinë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme