Ngjarje e pakrahasueshme, World Expos organizim botëror që mbahet çdo pesë vite

4 Janar, 2022 - 2:00 pm

World Expo One është një organizatë botërore që mbahet çdo 5 vjet në vende të ndryshme të botës, përcjell KultPlus.

World Expos, të njohura zyrtarisht si Ekspozitat e Regjistruara Ndërkombëtare, janë një mbledhje globale e kombeve të përkushtuara për të gjetur zgjidhje për sfidat urgjente të kohës sonë duke ofruar një udhëtim brenda një teme universale përmes aktiviteteve tërheqëse dhe zhytëse. World Expos mirëpresin dhjetëra miliona vizitorë, lejojnë vendet të ndërtojnë pavijone të jashtëzakonshme dhe të transformojnë qytetin pritës për vitet në vijim.

Ekspozita e parë Botërore – Ekspozita e Madhe – u zhvillua në Londër në 1851. Koncepti u bë popullor dhe u përsërit në të gjithë globin, duke demonstruar një fuqi të pashembullt tërheqëse dhe një rekord të trashëgimive të klasit botëror. Që kur BIE u krijua në 1928 për të rregulluar dhe mbikëqyrur këto mega-ngjarje, Ekspozitat Botërore janë organizuar në mënyrë eksplicite rreth një teme që përpiqet të përmirësojë njohuritë e njerëzimit, merr parasysh aspiratat njerëzore dhe sociale dhe nxjerr në pah përparimin shkencor, teknologjik, ekonomik dhe social.

Në epokën moderne, World Expos janë të pakrahasueshme midis ngjarjeve ndërkombëtare në madhësinë, shkallën, kohëzgjatjen dhe numrin e vizitorëve. Ato janë platforma në shkallë të gjerë për edukimin dhe përparimin që shërbejnë si një urë lidhëse midis qeverive, kompanive, organizatave ndërkombëtare dhe qytetarëve. /KultPlus.com

Dubai's World Expo, Lavish but Late | 2021-08-10 | Architectural Record

Të ngjajshme