Një tjetër kryevepër do i shtohet Tiranës nga “Stefano Boeri Architetti”

12 Maj, 2019 - 4:00 pm

Listës së projekteve të reja në Shqipëri, nga studio italiane “Stefano Boeri Architteti”, do i shtohet edhe një projekt tjetër. Bëhet fjalë për një kompleks të ndërtimit, për shumë familje i cili do të ndërtohet në Rrugën “Ibrahim Rugova”, në Tiranë.

Objekti i dazinuar në formë të kubeve të ndërthurura, zë një vend të rëndëishëm në hapësirën publike të Tiranës, duke mundësuar një lidhje të drejtpërdrejtë të ndërtesës me qytetin, transmeton Ndërtimi.info.

“Vëllimi duket si një përbërje e kube të mbivendosura: ajo vjen nga montimi vertikal i një serie të modulesh të banimit ashtu që secila njësi e jetesës të ketë të paktën një ballkon. Kjo zgjidhje arkitekturore lejon çdo apartament të ketë pikëpamje të ndryshme të perceptim të qytetit të Tiranës si tërësi”, u shpreh Drejtoresha e Projekteve, në “Stefano Boeri Architetti”, Francesca Cesa Bianchi.

Projekti i ri rezidencial, i vendosur në Rrugën Ibrahim Rugova, është ndërtesa e katërt në ndërtim e sipër në Tiranë e dizanjuar nga “Stefano Boeri Architetti”, përveç “Kubit të Artë”, në Rrugën Pjetër Bogdani, “Pyllit Vertikal” në Rrugën Dervish Hima dhe projektit të tri shkollave./Ndërtimi.info/ KultPlus.com

Pylli Vertikal nga Stefano Boeri
“Kubi i Artë”, Tiranë- Stefano Boeri
Projekti i tri shkollave në Tiranë- Stefano Boeri

Të fundit

Të ngjajshme