Petrit Halilaj, Andrra dhe performuesit tjerë, me 7 korrik në Runik

28 Qershor, 2018 - 8:40 pm

Me datë 7 korrik në Shtëpinë e Kulturës në Runik do të japë performancë artisti Petrit Halilaj.

#Shkrepëtima është performancë e ideuar dhe drejtuar nga artisti Petrit Halilaj që përfshin mbi 30 aktorë dhe muzikantë. Kjo ngjarje, e cila do të ndodhë para rrënojave të Shtëpisë së Kulturës në Runik (Skenderaj), është ndërhyrja e parë e këtij niveli nga Halilaj në një hapësirë publike.

Skena do të animohet nga skulptura lëvizëse, tinguj, projeksione të dritave dhe një skenografi e jashtëzakonshme e krijuar prej Halilajt nga rrënojat e ndërtesës dhe e inspiruar nga kujtimet kolektive të qytetarëve të Runikut.

Shkrepëtima do të risjellë fragmente nga disa prej dramave më të njohura shqiptare që janë performuar në teatrin e këtij objekti gjatë viteve të ‘80-ta. Mbrëmja do të përmbyllet me një koncert të veçantë nga ANDRRA (Fatime Kosumi), e cila do të performojë EP-në e saj Palinë (2017).

Performuesit/ Performers:
Donikë Ahmeti
Edlir Gashi
Tristan Halilaj
Rrezarta Haziraj
Qendresa Kajtazi
Bislim Muçaj
Behie A. Murtezi
Agnes Nokshiqi
Ermal Sadiku
Edon Shileku
Alketa Sylaj

Prodhuar nga / Produced by: Fondacioni Hajde!, Fondazione Merz.

Me përkrahje të / With the support: Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) in Kosovo; Culture For Change, an EU funded project managed by the EU Office in Kosovo and implemented by Qendra Multimedia and Goethe-Institute; the Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit; the Municipality of Skenderaj, ChertLüdde (Berlin); kamel mennour (Paris and London).

Përkrahje është dhënë edhe nga / Further support was provided by / Raven City Production Sh.P.K. (Kosovo) and T4Media Dooel (Macedonia); Cultural Heritage without Borders (CHwB Kosovo)

Të fundit

Të ngjajshme