Piktura e L.S. Lowry, do të dalë për herë të parë në ankand muajin e ardhshëm

20 Tetor, 2021 - 11:55 pm

Piktura e vetme nga L.S. Lowry që përshkruan një dhomë ankandi do të dalë në ankand në Sotheby’s muajin e ardhshëm me një vlerë deri në 1.8 milion funta.

Piktura ‘Ankandi’ e vitit 1958, nuk është ofruar në asnjë ankand më parë dhe është blerë nga pronarët e tij aktualë më shumë se dy dekada më parë, transmeton KulPlus.

Piktura e artistit të lindur në Stretford u ekspozua për herë të parë në Galerinë e Arteve në Mançester në vitin 1959 si pjesë e një ekspozite retrospektive.

Ajo është shfaqur gjithashtu në Akademinë Mbretërore të Artit në Londër në vitin 1976 dhe u ekspozua për herë të fundit në AMNUA në Kinë në 2014.

E populluar me një mori personazhesh, duke përfshirë një qen me plumb, piktura përshkruan një dhomë të madhe ankandi me udhëheqësin e ankandit në krye, që është gati për ta hedhur çekiqin poshtë./KultPlus.com

 Ian West/PA

Të fundit

Të ngjajshme