Portrete të rralla të Gjergj Kastriotit, Donikës, Hamzait, Tanush Topias dhe Moisi Golemit (FOTO)

21 Shkurt, 2019 - 12:20 pm

Nga Aurenc Bebja

Në faqet n° 71 – 92 të librit me titull “Vitae et icones sultanorum Turcicorum, principum Persarum aliorumq[ue] illustrium heroum heroinarumq[ue] ab Osmane usq[ue] ad Mahometem II : ad vivum ex antiquis mettallis effictae, primum ex Co[n]sta[n]tinopoli D. Imp. Ferdina[n]do oblatae nunc descriptae & tetras[t]ichis succinctis illustratae”, botuar në vitin 1596, gjejmë një portret të rrallë të Gjergj Kastriotit, si dhe portretet e Donikës, Hamzait, Tanush Topias dhe Moisi Golemit (Dibranit), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

https://www.darsiani.com/la-gazette/portreti-i-rralle-i-gjergj-kastriotit-dhe-portretet-e-donikes-hamzait-tanush-topias-dhe-moisi-golemit-dibranit-ne-librin-e-1596/.

Të ngjajshme