RrGK organizon ekspozitën “Dhuna nuk fshehet  mrena mureve” 

5 Maj, 2022 - 3:27 pm

 

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) nesër, më 06 maj nga ora 10:00-16:00 te Sahat Kulla në Malishevë do të organizojë hapjen e ekspozitës “Dhuna nuk fshehet mrena mureve”.

Kjo ekspozitë, sipas RrGK-së, ka për qëllim të ngrisë vetëdijen e qytetarëve të Kosovës në lidhje me dhunën në familje dhe për t’i njoftuar ata për së afërmi me përgjegjësitë që institucione të ndryshme qeveritare dhe jo-qeveritare kanë ndaj tyre, për mbrojtje nga dhuna në familje.

“Dhuna në shumë familje kosovare është përditshmëri tejet e hidhur. Mjerisht, në shoqërinë tonë personat që përjetojnë dhunë në familje akoma fshehen brenda mureve të shtëpisë. Kur njerëzit dëgjojnë dhunën te fqinjët, thonë “Çka bojnë ata mrena shpisë tyne, osht’ punë për ta”. Vetëm gjatë vitit 2021 kemi pasur 2489 raste të dhunës ndaj grave të raportuara në policinë e Kosovës. Gjithashtu që nga viti 2010 deri në vitin 2022 janë 48 gra të vrara nga burrat. Prandaj, është tejet e rëndësishme që kjo ekspozitë të organizohet dhe të njoftohen qytetarët për përgjegjësitë që institucionet kanë ndaj tyre.”, u bë e ditur në komunikatën e RrGK-së.

Kjo ekspozitë do të përkrahet nga Bashkimi Evropian (BE) përmes UN Women #EVAW dhe Agjencioni Austriak për Zhvillim (ADA)./KultPlus.com

Të ngjajshme