Sarajeva dikur në luftë dhe sot, vendet e njëjta në dy fotografi (FOTO)

17 Dhjetor, 2017 - 7:40 pm

Qyteti i Sarajevës, pjesë të historisë së tij e ka edhe tmerrin e përjetuar nga viti 1992 e deri në vitin 1996.

Saga që nisi në vitin 1992 dhe përfundoi në shkurt të vitit 1996 ka lënë trauma në popullatën e Bosnjës, por edhe në politikën e këtij shteti.

Nga 435 mijë qytetarë në Sarajevë para se të niste lufta, pas saj mbetën vetëm rreth 300-380 mijë qytetarë në këtë qytet, shkruan KultPlus.

Lufta në Sarajevë zgjati për 3 vite, 10 muaj, 3 javë dhe 3 ditë, e dirigjuar nga Milutin Kukanjac, Radovan Karaxhiq, Ratko Mladiq, Dragomir Milloshevic, Tomisllav Sipcic dhe komandantë tjerë nga Serbia.


Po sjellim këtu disa fotografi të vendeve të njëjta, në dy periudha të ndryshme kohore, gjatë Sagës së Sarajevës dhe më pas edhe në ditët e sotme. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme