‘Saranda që kishim – Saranda në gjysmën e parë të shek. XX’, ekspozitë dokumentare dhe fotografike

19 Gusht, 2017 - 11:48 am

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave dhe Bashkia e Sarandës hapin ekspozitën “Saranda që kishim – Saranda në gjysmën e parë të shek. XX”, ekspozitë me dokumente dhe fotografi nga fondi i Arkivit Qendror Shtetëror, përcjellë KultPlus.

Ekspozita është hapur në Sheshin e Limanit në Sarandë. Të pranishëm në ceremoninë e hapjes së ekspozitës ishin Kryetarja e Bashkisë së Sarandës, Florjana Koka dhe Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave, Ardit Bido.

Në ekspozitë paraqiten dokumente historike dhe fotografi të Sarandës dhe zonave përreth, duke u përqendruar në gjysmën e parë të shek. XX.

Përmes tyre vizitorët ftohen të bëjnë një udhëtim të shkurtër në kohë, mes fotografive të vjetra të qytetit, dhe mes dokumenteve që tregojnë zhvillimin e Sarandës nga një port modest i jugut, në një qendër urbane./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme