Sead Kazanxhiu sfidon ironinë e kufijve që nuk ekzistojnë

22 Gusht, 2017 - 9:16 pm

Në gjuhën rome, në gjuhën e tij, nuk ka fjalë për fjalën shqipe “kufi”. Nuk ekziston.

Megjithatë artisti Sead Kazanxhiu dëshiron ti sfidojë kufijtë.
Në Prizren këtyre ditëve, në formë të balonave në lokacione të ndryshme në qytet shkruhet me ngjyrë të verdhë “I Don’t Have Borders to Protect”. Kjo është punë e këtij artisti.

“Nuk kam kufij për ti mbrojtur” është një ironi e të festuarit ardhmërinë e kufijve, shkruan KultPlus.

Kazanxhiu është pjesëmarrës në edicionin e këtij viti të Autostrada Biennale, dhe kjo është vetëm njëra prej punëve artistike të tij që po ekspozohet në kuadër të kësaj Bienaleje arti.

“Kjo fjali është një dëshmi nga gjyshërit e mi, të cilët ishin të detyruar të luftonin. Ata i fshihnin fëmijët e tyre, që ata të mos shkonin në luftë, sepse nuk kishin kufij për ti mbrojtur” tregon artisti Kazanxhiu.

Këtu po i paraqesim edhe disa punë të artistit të cilat janë ekspozuar në Prizren në kuadër të Autostrada Biennale:
Zhamballa:

Podium:

Museum of Conversation: