Sonte në Korçë hapet ekspozita ‘Street Life Balkans’ me 30 fotografë pjesëmarrës

24 Nëntor, 2018 - 1:05 pm

Sonte në Korçë, në Muzeun Kombëtar të Arsimit, do të hapet një ekspozitë me 30 autorë e artistë nga Ballkani.

Ekspozita ndërkombëtare të fotografisë “STREET LIFE BALKANS” , ekspozitë e cila përmbledh 30 fotografë eminent të Balkanit në një përmbledhje fotografike, dhe artdashës tjerë nga i gjithë Ballkani.

Ky event organizohet në qytetin e Korçës, që ka një traditë shumëvjeçare dhe ka kontribuar jashtëzakonisht shumë në kultivimin e artit fotografik. Ne vetëm po e vazhdojmë këtë traditë të mjeshtrit të madh Gjon Mili ose “Gjeniu Shqiptar”, siç e quante Henri Cartier Bresson. Korça, Dardha, Voskopoja na dha mjeshtërit e fotografisë si: Sotiri, Shuli, Dhimitri, Kaçuni, Burda… Fatmirësisht fotografia shqiptare ka një trashëgimi unike në regjion, jo vetëm si vlerë historike por edhe si arritje artistike. Dëshmi për këtë është Fototeka Marubi, një thesar kombëtar.

Një përzgjedhje prej 30 fotografësh të cilët do të ekspozojnë punët e tyre në Muzeun Kombëtar të Arsimit në Korçë, është përzgjedhur nga bordi kuratoriali i ekspozitës. GJON MILI DITËT E FOTOGRAFISË këtë vit paraqitet me konceptin: “ Momenti Zen, një përkushtim absolut”. Pra, në fotografi nuk është vetëm subjekti, por edhe vetë autori është prezent në to, energjia e të cilit reflektohet nga ajo. Kjo arrihet me përkushtim absolut, kur qenja e artistit gërshetohet me vendin dhe kohën në një moment “ZEN”.

Fotografë pjesëmarrës:

Burhan Ahmeti – Macedonia
Merih Akogul – Turkey
Boro Arsovski – Macedonia
Vasilis Artikos – Greece
Fatih Balkan – Turkey
Ernest Baba – Albania
Goran Boricic – Montenegro
Enver Bylykbashi – Kosova
Haris Calkic – Bosnia and Herzegovina
Igor Coko – Serbia
Fisnik Dobreci-Montenegro
Ardian Fezollari – Albania
Ahmed Hadrovic – Bosnia and Herzegovina
Dash Izairi – Macedonia
Amer Kapetanovic – Bosnia and Herzegovina
Ognjen Karabegovic – Croatia
Olga Karlovac – Croatia
Diana Maria-Romania
Zoran Marinovic – Croatia
Aleksander Mogilo – Bulgaria
Blaz Poljansek – Slovenia
Midhat Poturovic – Bosnia and Herzegovina
Vasil Qesari – Albania
Hazir Reka – Kosova
Serkan Turac – Turkey
Armand Sallabanda – Albania
Naim Shala – Kosova
Gent Shkullaku – Albania
Rozafa Shpuza – Albania
Imre Szabó – Serbia

Të fundit

Të ngjajshme