Statuja e ndaluar në Japoni do të promovohet në Barcelonë

15 Gusht, 2019 - 8:00 pm

Një biznismen spanjoll ka blerë statujën që simbolizon gruan e detyruar të punojë në bordelet e ushtrisë japoneze.

“Statuja e femrës së paqes” simbolizon “gruan komforte”, një eufemizën që i referohet grave, shumicës së tyre koreane, që kanë punuar me detyrim në bordelot para dhe gjatë luftës së dytë botërore.

Kjo punë artisitike është tërhequr nga publiku në Japnoi pas pranimit të një numër të madh kërcënimesh.

Biznismeni Taxto Benet ka thënë se kjo vepër atistike do të vendoset në “Muzeun e Lirisë” të cilin po planifikon të hap në fillim të vitit të ardhshëm në Barcelonë.

Biznismeni në fjalë ka thënë se në atë muze do të promovohen piktura të ndryshme të cilat janë cenzuruara për çështje të ndryshme politike, etike, morale apo seksuale.

Pasi ka dëgjuar për zhurmën që ka shkaktuar në Japoni, ai e ka blerë këtë vepër, shkruan Reuters transmeton KultPlus.

Të fundit

Të ngjajshme