Tatjana Danneberg, sjellë “One step behind you” në LambdaLambdaLambda

12 Prill, 2018 - 10:28 am

Tatjana Danneberg do të sjellë sot ekspozitën e dytë personale të titulluar “One step behind you”, në LambdaLambdaLambda, shkruan KultPlus.

Ekspozita dhe veprat e saj janë të frymëzuara nga vepra “Act without words” e Samuel Beckett-it, ndërsa brenda ekspozitës hapësira e galerisë bëhet një skenë e ngrirë me pikturat dhe skulpturat që përfaqësojnë trupa të ndryshëm nga shfaqja e Beckett që përdoren për të përfaqësuar veprimin ose mungesën e veprimit.

Në këtë seri të re të pikturave, Danneberg fokusohet në vizatimin si një medium brenda teknikës së transferimit të tij duke eksploruar potencialin që ka për t’u bërë rezultati përfundimtar i një procesi të pikturuar dhe jo të veprojë thjesht si një mjet për hartimin e një pikture. Artistja në këtë mënyrë i afrohet pikturave të saj në një mënyrë skulpturore duke vënë theksin në “ndërtimin” e pikturës a priori, në vend që të pikturojë si akt final.

Skulpturat prej mermeri të llaçit përfaqësojnë dy karaktere të bllokuar në thasë. Ato përfaqësojnë personazhet e paafta për të vepruar dhe kështu i bën ata një metaforë për monotoni të rutinave të përditshme.

Ekspozita do të hapet sonte në LambdaLambdaLambda, duke filluar nga ora 19:00./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme