Me temën “Arkitektura e Shkruar”, së shpejti nis Festivali i Arkitekturës në Kosovë

25 Qershor, 2018 - 11:30 am

Sot një javë në Prishtinë fillon Festivali i Arkitekturës në Kosovë, eventi më i madh i arkitekturës në vend.

Përgjatë dy javëve të para të korrikut në Prishtinë do të mbahen 12 ligjërata, 6 punëtori, 5 shfaqje të filmave, 1 ekspozitë, 2 promovime të librave, 1 debat dhe 1 sallon i librit. Programi do vazhdoj edhe përgjatë muajit gusht dhe shtator me 2 ekspozita të tjera, 2 punëtori dhe 3 ligjërata.

Këtë vit tema e festivalit është “Written Architecture” – “Arkitektura e Shkruar” dhe fokusi i ligjëratave, debatit dhe disa punëtorive do jetë mungesa e leximit dhe shkrimit kritik në arkitekture (posaçërisht asaj lokale). Në sallonin e librit do të prezantohen disa nga shtëpitë botuese më të njohura në botën e arkitekturës sikurse “DPR-Barcelona”, “Actar”, “Urban Next” dhe “Mies Foundation”.

Katër punëtori do organizohen nga partneret dhe arkitektet e ri Evropian të Future Architecture, një punëtori nga Ivan Kucina nga Dessau ISA si dhe për herë të parë do organizohet një punëtori për dizajn industrial që do udhëhiqet nga Rainer Mutsch, njëri nga dizajnerët industrial më të njohur në botë.

Disa nga ligjëratat më të dalluara do jenë ato të Antoine Willmering nga Getty Foundation, Liam Young nga Sci-Arch, Ivan Blasi nga Mies Foundation si dhe ajo nga Eliza Hoxha, kuratorja e Pavijonit të Kosovës në Biennalen e Venedikut të sivjetmë.

Të gjitha ligjëratat do të mbahen në Kino Armata, çdo mbrëmje duke filluar nga ora 19:00. Salloni i librit dhe debati mbi shkrimin kritik do mbahet në Soma.

Nesër KAF do shpërndaj edhe programin e plotë të festivalit ndërsa për më shumë informata rreth pjesëmarrësve të eventit, aktiviteteve të tjera dhe për të shkarkuar fotografi vizitoni faqen zyrtare në: www.kosovoarchitecture.com ./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme