U hap sonte në Prishtinë ekspozita ‘TransBalkan’ e Aleksandar Crnogorac

8 Tetor, 2019 - 9:00 pm

U hap sonte në Prishtinë ekspozita ‘TransBalkan’.

Aleksandar Crnogorac është artisti që e solli sonte ekspozitën në Prishtinë në kuadër të Javës së Krenarisë e cila do të vazhdojë deri me 10 tetor.

TransBalkan është një projekt fotografik dokumentar që përqendrohet në komunitetin trans në rajonin e Ballkanit, të Evropës Jug-Lindore. Autori ka udhëtuar në pjesën më të madhe të ish republikave Jugosllave, dhe gjatë rrugës është takuar më më shumë se 30 persona, të cilët jo vetëm që i fotografoi, por edhe i intervistoi.

Në hapjen e ekspozitës foli artisti Aleksandar Crnogorac dhe aktivisti transgjinor Lendi Mustafa.

Ekspozita paraprakisht ka udhëtuar edhe në kryeqytetet tjera të Ballkanit. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme