Van Gogh: Në fillim i ëndërroj pikturat e mia, pastaj pikturoj ëndrrat e mia

5 Tetor, 2020 - 6:29 pm

Një jetë në mes të pikturave ngjyrë kaltër, verdhë dhe gjelbër e kishte kaluar gjeniu holandez i arteve pamore, Van Gogh i cili la pasë vetes vepra të shumëta, shkruan KultPlus.

Ky artist i madh i njohur botërisht filloi të pikturonte vetëm në në një moshë relativisht të vonë, 27 vjeçare dhe ishte kryesisht autodidakt.

Van Gogh filloi të pikturonte duke paraqitur disa nga realitetet e ashpra të jetës. Varfëria dhe vështirësitë financiare ishin një temë e zakonshme në shumë nga veprat e tij të hershme Gogh kishte hyrë thellësisht në botën e tij të artit.

\Këtë e dëshmon edhe fakti që ai pikturoi më shumë se 900 piktura në vetëm 10 vjet dhe gati 2 në cdo javë. Ndërkaq, përvec pikturave të tij, ai kujtohet edhe për disa thënie të tij, të cilat shprehin brendinë artistike dhe jetësore të tij: Në fillim i ëndërroj pikturat e mia mandej pikturoj ëndrrat e mia. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme