“Vitia Colony of arts 2017” mblodhi rreth vetes 25 artistë

20 Tetor, 2017 - 4:07 pm

Kolonia artistike këtë vit u organizua me artistë nga gjitha trojet shqiptare kurse në vitin e kaluar ishte organizuar me artistë nga Amerika. Për gjatë katër ditëve me radhë kjo koloni mblodhi rreth vetes 25 artistë, përcjellë KultPlus.

Ky projekt u organizua me qëllim të promovimit të vlerave kulturore e artistike si dhe shkëmbimin e ideve dhe përvojave mes artistëve ku për qëllim kishte edhe prezantimin e bukurive natyrore nga vendi ynë.

Kjo koloni u mbajt në fshatin Letnicë të Komunës së Vitisë, ky fshatë është i banuar nga tri komunitete si i tillë ka një shtrirje shumë të mirë gjeografike si dhe pamje atraktive e piktoreske, ku ja vlen të promovohet si vend turistik.

Ky projekt u finalizua me hapjen e ekspozitës kolektive në Galerinë e arteve në Viti, ku punimet e prezantuar dolën si rezultat i kësaj kolonie katër ditore.

Kordinator dhe ideator i këtij projekti ishte Mervan Mustafa kryetar i shoqatës së artistëve figurativë “Gursel Sylejmani”. Realizimin e këtij projekti e mundësoj Ministria për Kulturë Rini dhe Sport, si dhe Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport në Viti.

Ky është projekti i fundit që u realizua nga Shoqata e artistëve “Gursel Sylejmani” pas disa projekteve që ishin realizuar gjatë muajve të kaluar, si në Francë, Zvicër e Amerikë. Tradita për organizimin e këtij projekti do të vazhdoj edhe gjatë viteve të ardhshme. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme