Vizatimet e rralla të Marilyn Monroe zbulojnë talentin e saj për artin vizual (FOTO)

22 Janar, 2018 - 7:30 pm

Frank Sinatra, dikur e kishte këshilluar aktoren që të blinte një kabinete arkivimi për të mbrojtur gjërat e saj personale. Dhe ajo e dëgjoi. Kur Monroe vdiq në vitin 1962, në moshën 36 vjeçare, letrat, faturat, kujtimet dhe fotografitë u gjetën të ruajtura në një strehë të fshehura prapa një sirtari në një nga këto kabinete, përcjellë KultPlus.

“Ajo ishte me të vërtetë shumë e talentuar edhe në aspektin intelektual, ajo ishte mirë e informuar për botën, më shumë sesa mund t’i lejonte karakteri i saj”, vuri në dukje Laura Woolley, e cila katalogonte një numër artikujsh nga koleksioni i saj.

Gjithashtu në ankand janë të përfshira edhe një seri vizatimesh nga Monroe, të cilat shpërfaqin talentin e saj edhe në artin vizual. Edhe pse këto nuk janë të datuara, Woolley tha se është e mundur kanë qenë rezultat i kursit të artit të cilin e ndiqte ajo. Njëra nga skicat e saj përfshijnë një formë femërore të mbështetur.

Woolley thotë se nuk habitet nga këto zbulime. “Ju shikoni njerëz si Frank Sinatra, Tony Bennett, Ronnie Wood, Jonathan Winters, Phyllis Diller, Anthony Quinn, Van Johnson, Dinah Shore, Cecil Beaton, ka kaq shumë njerëz, të gjithë këta njerëz gjithashtu pikturojnë”, tha ajo.

“Është një gjë me të vërtetë e zakonshme për njerëzit në një fushë krijuese të kenë një prizë në artet pamore gjithashtu. Sa më shumë që njerëzit janë të rrethuar nga llojet e tilla krijuese, aq më shumë rrugë hapen nga kjo energji krijuese “.
Jo vetëm që ishte një lexuese e pangopur dhe një poete por, siç dëshmojnë disa prej këtyre objekteve, Monroe gjithashtu ishte thellësisht e përkushtuar në mbledhjen dhe krijimin e artit vizual. Ndër këto objekte – shumë prej të cilave asnjëherë nuk janë parë nga publiku – ishin planet arkitekturore të vitit 1961 për apartamentin e parealizuar të Manhattan të Monroe.

Përveç kësaj, një seri letrash nga fundi i viteve 1950 tregojnë se Monroe u regjistrua në një kurs të artit përmes Shkollës së Artistëve të Famshëm në Westport, Connecticut. / KultPlus.com

Të ngjajshme