”Wounded art” kujton shpërthimin më të madh jobërthamor në Bejrut

12 Janar, 2021 - 6:58 pm

Ekspozita ”Wounded art” është hapur në Bejrut deri në fund të javës për të kujtuar shkatërrimin e shkaktuar nga shpërthimi i dyfishtë i portit të Bejrutit, më 4 gusht të vitit të kaluar.

Në atë që është përshkruar si një nga shpërthimet më të fuqishme jobërthamore në histori, 200 persona vdiqën, mbi 6 000 u plagosën dhe një e treta e shtëpive të kryeqytetit u dëmtua duke detyruar rreth 300 000 njerëz të largoheshin shtëpitë e tyre përkohësisht ose përgjithmonë.

Punimet e ekspozuara përfshijnë piktura nga artisti britanik Tom Young, i cili u transferua në Bejrut vite më parë, ku studioja dhe shtëpia e të cilit u dëmtuan nga shpërthimi.

Pikturat e tij të ekspozuara deri më 16 janar do të shfaqen të dëmtuara, por të riparuara.

Në ekspozitë ndodhet edhe skulptura metalike e Nayla Romanos Illiya, e dëmtuar nga shpërthimi./atsh/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme